SHARE

PODGORICA – Igor Jović, suosnivač startapa City Expert održaće putem Skypea predavanje na temu “Kako postati ekspert?” u četvrtak u 20 sati u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1), kao dio projekta Startup Montenegro, objavili su organizatori.

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom “Startup Montenegro” čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju.

– Igor će nam pričati o svom startapu, kako i zašto su došli na ideju u kojoj već postoji velika konkurencija i kako su iskoristili svoj trenutak. Posebno će se osvrnuti na Revenue Stream/Cost Structure iz Lean Business Model Canvas kako bi nam dočarao elemente skaliranja – kaže se u pozivu organizatora.

Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom.

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju “popunjena” sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak – rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

Redakcija portala Startapovanje poziva sve zainteresovane koji žele da uđu u svijet startapa da pojećuju sva predavanja u okviru Startap Montenegro projekta, jer je riječ o vrhunskim predavačima iz čijih se poslovnih iskustava može mnogo toga naučiti.